.

.

.

Příběhy z cestování, fotky a videa 

Každý z vašich příběhů na blogu je oživený fotografiemi a videi z popisovaných destinací. Ať už jde o video z průzkumu divočiny v Keni na safari, plavbu Amazonkou nebo procházku vinicemi v Toskánsku. Kromě videí a fotografií se s vámi také podělíme o naše rady a doporučení ohledně cestování. Chcete vědět, jak najít nejlepší místo k pobytu, jak ušetřit na letenkách nebo jak ochutnat místní lahůdky? 

Ať už jste zkušení cestovatelé nebo nováčci, věříme, že Videa z výletů a cest vám přinesou spoustu inspirace a nových poznatků. Tak se tedy ponořte do světa cestování s námi a sdílejte své zážitky a tipy s ostatními cestovateli. Přejeme vám příjemné čtení a úspěšná dobrodružství!

Vítejte na cestovatelském blogu Videa z výletů a cest!  Jana, Roman a Petr

Na Bali najdete spousty sopek. Mezi ty nejznámější patří nejvyšší sopka Bali Gunung Agung a sopka Gunung Batur s dramatickou sopečnou oblastí Kintamani. Na obě sopky se za normálních okolností můžete vypravit na trek. Počítejte s tím že výstup na Agung je výrazně náročnější než výstup na Sněžku.

Asie je svou rozlohou 44 603 853 km² největší, s více než 4 miliardami obyvatel nejlidnatější a zhruba od přelomu tisíciletí rovněž nejhustěji osídlený světadíl, který tvoří součást kontinentu zvaného Eurasie, popř. Eurafrasie. Rozkládá se především na východní a severní polokouli.

Bali je indonéský ostrov. Je nejzápadnější z Malých Sund, leží mezi Jávou na západě a Lombokem na východě. Bali tvoří spolu s několika malými ostrovy jednu ze 34 indonéských provincií, hlavním a největším městem je půlmilionový Denpasar na jihu ostrova.

Že je Indonésie rozlehlá jako prase jsem si uvědomil asi až týden před odletem. Jsou to stovky a možná spíš tisíce ostrovů. Ale samozřejmě nejznámější je asi Jáva s hlavním městem a pak věci jako Sumatra, Borneo (byť to celé nepatří jen jim, pokud se nemýlím) a turisticky asi nejprofláklejší Bali. Což byl hlavní cíl cesty. On ten ostrov zase...

Hledal jsem spolehlivý, výkonný a stylový automobil, kterým bych podnikl cestu z Prahy do Monaka. Jednou z nejnovějších hvězd v mém vozovém parku se stal luxusní Mercedes G zakoupený na aukci. Tento nejnovější přírůstek mého parku si nedávno odbyl svou první velkou cestu – z Prahy přes Alpy až do Monaka... a následně zpět.

Se stoupajícími teplotami a sluncem, které nám připomíná krásu letních dnů, začínáme pociťovat to neodolatelné nutkání vydat se na dovolenou. A co by mohlo být lepším způsobem trávení volného času než užívání si chvíle u moře, na pláži s jemným pískem a osvěžujícím mořským vánkem? S tímto pocitem není divu, že zájem o letenky do plážových destinací...

Pokud jste procestovali neuvěřitelná místa, navštívili exotické destinace nebo zažili nezapomenutelné okamžiky, dejte nám o tom vědět! Pošlete nám své fotografie, videa a vlastní příběhy z vašich výletů a cest. Rádi je zveřejníme na našem blogu, abychom společně inspirovali další cestovatele.

PARTYZÁN ADVENTURE

Rozjeď dobrodružství s Partyzány | Zážitková turistika na maximum | Posilni ducha v přírodě 

Vyjeď s Partyzány a objev kouzlo zážitkové turistiky. Posílíš nejen tělo, ale i ducha a rozšíříš své hranice. Přidej se k nám a prožij nezapomenutelné chvíle plné dobrodružství, sebejistoty a nových přátelství. Rozvíjej svou odolnost, adaptabilitu, sebejistotu a vnitřní potenciál. Mrkni na web a vyber si své dobrodružství.

Jak to začalo

Už od útlého dětství žiju v podstatě život partyzána. Vyrůstal jsem na vesnici, kde bydlely jen dvě rodiny. Lítal jsem v přírodě od rána do večera, můj táta je tremp a často mě bral na vandry. Na statku, kde jsme bydleli, bylo hodně práce. Rodiče nestíhali, tak mi vyrobili molitanový obleček a celé dny mě nechávali hlídat fenou vlčáka. Tahle zkušenost mě, jak doufám, pozitivně poznamenala. Hory jsem si zamiloval hned, co se mnou přestala mávat puberta, a věnuji se jim dodnes. Moje oblíbené destinace jsou Alpy a Balkán, Island.

Někdy potřebuji zjednodušit svůj život do takové míry, že vše, na co myslím,
je příštích deset metrů, ne příštích deset let.

Miloslav Oktábec